Een tuin voor zwervers

Een sfeervolle ruimte die weinig tijd en moeite kost? Zo mogelijk. Vergeet academische ontwerpen, formeel snoeien en laat de natuur doen wat daarvoor verstandig is. We vertellen u zeker succesvoorstellen.

Persoonlijkheid

Als we willen dat een tuin een exclusieve ruimte wordt die deel gaat uitmaken van de familiegeschiedenis, moeten we hem een eigen persoonlijkheid geven die de essentie van de eigenaar weerspiegelt en zijn smaak en behoeften in die natuurlijke omgeving weerspiegelt. Om dit te bereiken, is het essentieel dat de tuinarchitect betrokken is bij het project totdat hij een hechte relatie opbouwt met de eigenaar van het huis of de ruimte, zodat hij zijn smaak en behoeften kan kennen. Elke look is uniek en genereert een relatie tussen de tuin en de bewoners, een oneindige beweging waarin natuur en esthetisch genot naast elkaar bestaan.

Filosofie

Tuinen zijn niet alleen een materiële constructie, maar ook een intellectuele creatie. Een groot aantal filosofen en intellectuelen hebben inspiratie en toevlucht gevonden in deze ruimtes, die een bevoorrechte context vertegenwoordigen voor de beoefening van filosofie en de overdracht van gedachten en kennis bevorderen. Dit versterkt het idee dat tuinen rust en welzijn bieden.

Duurzaamheid

Bij het ontwerpen van een tuin is het belangrijk om dit zo milieuvriendelijk mogelijk te doen. Tuinarchitecten pleiten voor het gebruik van een reeks technieken die het mogelijk maken om schaarse hulpbronnen, zoals grond of water, efficiënter te gebruiken en de wijsheid van de natuur zelf toe te passen. Er zijn ook aanvullende acties die de duurzame kenmerken van onze tuin kunnen verbeteren, zoals het meten van de CO2-voetafdruk van elk project. Dit maakt het mogelijk een tuin te ontwerpen die de uitstoot van gassen kan tegengaan, dankzij de keuze van bepaalde soorten met een groter gebladerte die meer CO2 opnemen, of de vermindering van het gazon om het waterverbruik te verminderen.

Kunst

Het doel van elke exclusieve tuin die zijn zout waard is, zou moeten zijn om kunst en natuur te combineren om schoonheid te creëren. Landscaping, die wordt beschouwd als de kunst die tuinen plant, ontwerpt en conserveert, kan een natuurlijke ruimte transformeren alsof het een leeg canvas is. De verlichting, met zijn artistieke en landschappelijke lijnen, helpt de expressiviteit van de tuin te accentueren. Het opnemen van artistieke werken, zoals sculpturen of schilderijen, of exclusieve op maat gemaakte stukken, zoals pergola’s, fonteinen, douches … die op zichzelf ware kunstwerken vormen, weerspiegelen hun perfecte combinatie. Daarnaast voeden landschapsarchitectuur en kunst elkaar voortdurend en dienen ze elkaar als inspiratiebron.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in INTERIEUR