Tijdreizen met stukjes

Een golf van heruitgaven verbindt ons met beroemde stukken uit het verleden om ons naar een veel duurzamere toekomst te stuwen.

Het juichende tapijt

De Swirl Design-collectie voor The Rug Company was een daverend succes dat zijn levendige halo in de nieuwe Modern Swirl-serie behoudt. Dit wordt gepresenteerd in een palet dat de zachte tonen van de juwelen oproept, maar met dezelfde geest: breng vreugde over.

ARNE’s wagen

Jacobsen natuurlijk, die dit stuk voor zijn eigen huis heeft ontworpen. Het was nooit op de markt gebracht. Fritz Hansen redde het uit de Deense archieven en stelt L’AJ Trolley ook als tafel voor.

De mythische bank

Van 1970 tot de huidige heruitgave zijn er een aantal dingen veranderd op de iconische Camaleonda-bank van Mario Bellini voor B&B Italia. Het behoudt de vorm en afmetingen van de modules, maar het interieur bevat nu duurzame materialen.

De lichtgevende trekjes

Van de ambachtelijke ateliers van Barovier & Toso in Murano komt de serie Padma-lampen (lotus in het Sanskriet). Het buitenscherm is volledig gemaakt van Venetiaans glas en heeft een zeer strak ontwerp en een geleidelijke kleurtint, in wit of grijs, als resultaat van de bekwame blaastechniek van de meester-glasblazers. Er zijn drie tafel- en vier plafondmodellen, plus een versie met drie roosters.

De artistieke stoel

Nauw verbonden met textielontwerp, heeft de Schotse Donna Wilson hout benaderd met een plastische en ductiele visie in haar Abstract Assembly, een rij stoelen die speelt met vormen en kleuren. Het wordt uitgegeven door de Britse firma SCP.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in INTERIEUR