De voordelen van lopen

Wandelen is een geweldige manier om de gezondheid te verbeteren en een gemakkelijke activiteit om in de meeste levensstijlen te integreren. Heb je het geluk om naar je werk te kunnen lopen? Als dat zo is, en als je twijfelt of je het wel of niet moet doen, houd dan rekening met de alternatieven die in de stad beschikbaar zijn: wachten op bussen en / of metro’s, het gevoel ingeblikt te zijn in de woonwagen of vast te zitten in de file.

Profiteer van het mooie weer en maak een wandeling naar het werk. U vermijdt niet alleen stressvolle situaties, maar u zult ook een groot deel van de opgebouwde spanning van dag tot dag kwijtraken.

Het positieve van lopen

Verschillende onderzoeken tonen aan dat voor mensen die weinig of geen beweging uitoefenen, tweemaal per week in een goed tempo wandelen een bron van gezondheid kan worden. De grootste voordelen van lopen zijn dat er geen vooropleiding nodig is en dat het voor de meeste mensen toegankelijk is.

Om zowel vorm als gezond hart te behouden, wordt minimaal een half uur dagelijkse lichaamsbeweging aanbevolen. Lopen is een geweldige manier om dit doel te bereiken. De meeste mensen onderschatten de voordelen van lopen.

Het is een oefening die je met een beetje creativiteit gemakkelijk kunt toepassen op je dagelijkse leven. Neem bijvoorbeeld de bus niet bij je gebruikelijke halte maar de volgende, of parkeer op een wat meer afgelegen plek op de werkplek. Met kleine veranderingen zoals deze kunt u wekelijks “het bestand dekken”.

Lopen, en in het algemeen de regelmatige lichaamsbeweging, kan osteoporose, het risico op hartstilstand en bepaalde vormen van kanker helpen voorkomen. Andere voordelen zijn duidelijk en direct.

Het zal uw concentratievermogen verbeteren.
De effecten van stress zullen afnemen.
Je slaapt beter.
Je voelt je beter.
Het helpt je het gewicht onder controle te houden.
U verkleint de kans op het lijden aan veel voorkomende ziekten.
Je gaat samenwerken met de omgeving.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LEVENSSTIJL