Symptomen van stress

Stress kan zich op verschillende manieren manifesteren, afhankelijk van het type stress dat wordt opgelopen of de fase waarin elke persoon zich bevindt. Op deze manier worden ze intenser naarmate het verergert en gaat van acuut naar episodisch of chronisch acuut, of wanneer het de alarmfase passeert en bezinkt in de weerstands- of uitputtingsfase.

De symptomen kunnen in ieder geval van verschillende typen zijn:

1) Lichamelijk: de symptomen van dit type zijn talrijk en zeer gevarieerd, afhankelijk van elke persoon en het type stress waaraan ze lijden:

Overmatig zweten, koude voeten en handen. spierspanning, ademhalingsstoornissen, tintelingen in de maag, darmkrampen, diarree of obstipatie, misselijkheid, hartkloppingen, verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk, migrainehoofdpijn, druk op de borst, moeilijkheden slikken, droge mond, verschijnen van zweren op het mondslijmvlies, verergering van eczeem, tremor, koude handen en voeten, seksuele disfunctie, afwezigheid of verhoogde eetlust, vermoeidheid.

2) Emotioneel:
Rusteloosheid, nervositeit, angst of paniek, angst, huilen, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, onevenredige zorgen, angst, depressie, verlangen om te schreeuwen, agressiviteit, symptomen van stress.

3) Gedrag:
Niet stoppen met bewegen, nerveus gelach, huilen, bruxisme, abrupte houding bij het omgaan met andere mensen, prikkelbaarheid, verschijnen van nerveuze tics, stoornissen in seksuele activiteit, slaapstoornissen, dwangmatig eten of verlies van eetlust, nerveuze tics, seksuele problemen, te veel eten of stoppen, meer drinken of roken dan normaal.

4) Cognitief:
Concentratieproblemen, geheugenstoornissen, niet in staat zijn om beslissingen te nemen, herhaalde gedachten, catastrofale idee├źn, langzame ontwikkeling van logisch denken, gevoel overweldigd te worden door de situatie, gevoel van falen, behoefte aan iets dat net is gebeurd een beroerte met de situatie.

Een ander veel voorkomend probleem is dat wanneer een persoon zich ervan bewust wordt dat hij lijdt aan een stresssituatie, de symptomen kunnen verergeren door zich niet in staat te voelen deze te beheersen. Het is belangrijk om te weten dat stress kan worden behandeld, vooral als het gaat om sporadische acute stress of chronische stress, dus het is raadzaam om de hulp van een specialist in te roepen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LEVENSSTIJL