Tips om stress te verminderen

Als het om stress gaat, is het belangrijkste advies dat kan worden gegeven, te weten hoe u kunt stoppen met ontspannen, kunt nadenken over de oorzaken van deze stresssituatie en kunt kalmeren om beslissingen te nemen of attitudes te veranderen die het mogelijk maken de impact van stress te verminderen.

Kortom, het gaat erom een soort bubbel te leren creƫren om even weg te komen van de activiteit of situatie die stress veroorzaakt. En dat kan op veel manieren:

Geniet van de goede dingen en momenten die het leven te bieden heeft: uitgaan met vrienden, een wandeling maken, een weekendje weg, naar de bioscoop of het theater gaan … Er zijn veel activiteiten waarmee je kunt breken met de stresssituatie en, ga daarom bij hem vandaan.
Oefening: Fysieke activiteit helpt om spanning los te laten en de energie te verbranden die wordt gegenereerd door de toename van adrenaline, noradrenaline en cortisol die wordt gegenereerd door stress. Aan het einde zal een staat van ontspanning worden verkregen die de zorgen wegneemt.

Vermijd spannende drankjes: ze verhogen de nerveuze spanning en dus stress.

Eet gezond: lichte en gezonde maaltijden bevorderen stressvermindering. Je moet haastig eten, langzaam kauwen en grote, moeilijk verteerbare en pittige voedingsmiddelen vermijden.

Een warm bad: laat je ontspannen en helpt spierspanning te elimineren.

Vermijd jezelf te isoleren: als je alleen bent, heb je de neiging om door te gaan met het analyseren van de details van de situatie die stress veroorzaakt, waardoor het alleen maar groter wordt.

Verander routines: in tijden van stress is het het beste om de gebruikelijke routines te veranderen en te helpen de verbinding te verbreken, zoals ze in de volksmond zeggen.

Delegeren: dit is vooral belangrijk wanneer zich stressvolle situaties voordoen op de werkplek. Je moet leren werken als een team en delegeren aan andere collega’s. U kunt niet alles controleren of gewoon de hele werklast overnemen. Een goede organisatie is ook essentieel.

Lachen: Lachen is een uitstekende stresstherapie.
Stel prioriteiten vast: we moeten leren prioriteiten te stellen en de zaken die de nadruk leggen naar de laatste plaats te degraderen, aangezien ze als “giftig” zijn aangemerkt.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LEVENSSTIJL