Dit zijn de twee goedkoopste gemeenschappen in Spanje die deze zomer reizen

Asturië en Murcia zijn de autonome gemeenschappen waar het het goedkoopste is om dit seizoen te reizen, volgens gegevens van een portaal gespecialiseerd in thema-uitjes, met een gemiddelde prijs per abonnement van maximaal 100 euro.

Asturië is de regio die, naast een van de favorieten van juli en augustus, bovenaan de goedkoopste bestemmingen staat met pakketten met een gemiddelde prijs van ongeveer 88 euro per nacht, 7% minder dan vorig jaar.

Van zijn kant is Murcia de gemeenschap waar de gemiddelde kosten van plannen het meest zijn verlaagd: 15%, met een gemiddelde van 90 euro per nacht. In de derde plaats is er het geval van Galicië, waar de prijsdaling 8% bedroeg, met een gemiddelde waarde van 95 euro per plan.

Andere bestemmingen die ook opvallen met goedkope abonnementen zijn de Gemeenschap van Madrid met abonnementen met een gemiddelde kostprijs van 100 euro en Andalusië met 101 euro, 10% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Wat provincies betreft, met name degenen die de laagste prijsrangschikking hebben, zijn Ávila, Asturias en Almería, die ook in deze lijst met goedkope vakanties vallen die plannen aanbieden met een gemiddelde kostprijs van minder dan 90 euro per nacht per koppel.

Gastronomische en gezondheidsplannen, de meest gereserveerde optie De trend van het boeken van vakanties met inbegrepen ervaringen blijft relevant worden in de voorkeuren van Spanjaarden, vooral in deze tijden waarin toeristen zo min mogelijk willen improviseren.

De pakketten met accommodatie en gastronomisch plan (romantische diners, halfpension, volpension, meergangenmaaltijden, proeverijen van typische voorstellen) zijn de goedkoopste optie met een gemiddelde prijs van 113 euro per nacht, per koppel, maar ze zijn ook de optie meer vraag monopoliseert 32% van de reserves.

Dit komt voor een groot deel door het verschil tussen het kleine verschil dat bestaat tussen korte pauzes zonder service en arrangementen met ervaring, wat in het geval van culinair slechts 23 euro is.

De wellnessplannen zijn ook andere reizen waar de Spanjaarden deze zomer het meest naar verlangen (ze zijn goed voor 12% van de boekingen) en bovendien vertegenwoordigen ze een van de goedkoopste opties: 120 euro per nacht, voor twee personen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in REIZEN