eSkootr: van de straat naar de piste, dit wordt de eerste elektrische skateboardrace

De auto’s hebben een verscheidenheid aan competitieve disciplines, variërend van toerraces tot Formule 1 en Formule E, de categorie die is gecreëerd om de mogelijkheden van elektrische voertuigen tot het uiterste te drijven. Er zijn zelfs motorfietsen, vrachtwagens, pick-ups, en nu komt er een nieuw voorstel bij: elektrische scooterraces.

Dat is het voorstel van eSkootr, zoals het Electric Scooter Championship bekend staat, een categorie die van plan is om in 2021 zijn eerste races te maken met een futuristische stijl geïnspireerd op de esthetiek van de film Tron. Deze keer zijn de voertuigen echter de elektrische skateboards die de grote stedelijke centra over de hele wereld zijn binnengevallen.

“Dit zal een categorie zijn die de toetredingsdrempels die autosport vaak heeft, wil wegnemen. Met minder onderhoudskosten kan de wedstrijd een breed publiek toevoegen, zoals professionele rijders, fietsers en motorrijders, skaters en zelfs eSports-racers. “, aldus de organisatoren van de eSkootr, met deelname van Formule E-coureur Lucas di Grassi en voormalig F1-coureur Alexander Wurz.

In tegenstelling tot commerciële modellen, die een snelheid hebben die beperkt is tot 25 km / u, zijn eSkootr elektrische skateboards van plan snelheden tot 100 km / u te halen. De organisatoren voorzien ook wijzigingen in de structuur, met een meer langwerpige ondersteuning en een beter wielsysteem en vering op de wielen.

De coureurs van deze elektrische voertuigen zullen ook worden uitgerust met speciale helmen en speciale beschermende pakken, vanwege snelheden en blootstelling tijdens de race aan mogelijke ongevallen. In een van de overeenkomsten met Formule E zullen elektrische skateboardraces proberen te concurreren op stadscircuits in verschillende delen van de wereld om de acceptatie van elektrische technologie te bevorderen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TECH