Huawei lanceert zijn eerste desktop-pc met een eigen processor en verlaat Intel

Het Chinese bedrijf Huawei heeft een desktopcomputer gelanceerd die werkt met een eigen processor, Kunpeng 920, van zeven nanometer (nm) en gebaseerd op ARM-architectuur.

Met deze toevoeging zou de Huawei-computer volledig stoppen met het gebruik van producten uit de Verenigde Staten, omdat deze niet afhankelijk is van Microsoft voor het besturingssysteem of Intel voor de processor.

Een Chinees YouTube-kanaal heeft een door Huawei aangedreven desktop gekocht en getest, met de acht-core Kunpeng 920 ARM v8-processor en het Huawei D920S10 desktop-moederbord.

Volgens de verteller van de video heeft de computer een 64-bits Unity (UOS) -besturingssysteem, gebaseerd op Linux, en ondersteunt het 4K-resolutie met een verversingssnelheid van 60 Hz, dankzij een Yeston RX550 grafische kaart.

De Unity-applicatiewinkel heeft een vrij beperkte catalogus, onder andere geen basisproducten zoals Adobe. Ook kan de software geen 32-bits applicaties installeren, volgens het Tom’s Hardware-portaal.

In een van de prestatietests uitgevoerd door het YouTube-kanaal, is het resultaat in renderings en bij het verzenden van 4K-video’s lager dan de vergelijkbare geprijsde Intel-chips vanwege de codering.

De computer heeft zes SATA III-poorten, twee M.2-slots, twee USB 2.0-poorten en USB 3.0-poorten, evenals een VGA-aansluiting. Het bord bevat ook een Gigabit Ethernet-poort. Het YouTube-kanaal kocht het systeem voor 7.500 yuan (ongeveer 947 euro).

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TECH